sâmbătă, 26 martie 2011

Un cuvânt interzis îţi întrerupe convorbirea telefonică în China

birou notarial


Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem care monitorizează conversaţiile telefonice / Foto: flickr.com Guvernul de la Beijing a pus la punct un sistem care monitorizează conversaţiile telefonice / Foto: flickr.com

Un antreprenor chinez care discuta la telefon cu viitoarea lui soţie despre meniul pe care îl vor avea la nuntă s-a trezit cu telefonul întrerupt. Motivul: a spus de două ori că logodnica sa protestează prea mult. Evident, bărbatul nu se referea la vreun protest al populaţiei împotriva regimului, dar sistemul pus la punct de guvernul chinez nu are de unde să ştie acest lucru. În momentul în care cuvântul "protest" este rostit, convorbirea este întreruptă automat.

Luni, Google a acuzat guvernul chinez că blochează accesul la serviciul său de e-mail, Gmail. Compania spune că utilizatorii "întâmpină dificultăţi" în folosirea mailului din cauza "unui blocaj foarte bine pus la punct de guvernul chinez, care face să pară că problema este a Gmail-ului", arată Google într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe al Chinei a respins acuzaţiile, considerându-le "inacceptabile".

China "filtrează" de mult timp rezultatele afişate de motoarele de căutare, dar ultimele încercări dovedesc un sistem mult mai complex de cenzură.


Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu