vineri, 25 martie 2011

Temperaturile scad în weekend şi revin ploile VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

birou notarial


Temperaturile vor trece de 20 de grade la sfârşitul săptămânii Temperaturile vor trece de 20 de grade la sfârşitul săptămânii / FOTO: sweetdanutza15.wordpress.com

Primăvara pare joi ceva mai hotărâtă la noi în ţară. După o noapte destul de rece, ziua de joi ne aduce cer senin şi multe ore însorite care ne vor bucura cu maxime de la 11 până spre 19 grade. Vântul se intensifică însă şi chiar poate depăşi 60-65 de km la oră în Moldova şi Dobrogea, ba chiar la munte ar putea să bată şi cu peste 100 de km la oră, dar alte fenomene meteo nu se anunţă azi.

Nici urmă de nori aducători de ploaie joi în Bucureşti. Ziua va fi de partea soarelui, iar maxima va reuşi să urce la 17-18 grade Celsius, nederanjate de nicio pală de vânt. Presiunea atmosferică, uşor peste valoarea considerată de referinţă, scade uşor de la 764 mm coloană de mercur.

Vremea e frumoasă şi caldă şi pe munte şi abia spre seară norii încep să strângă rândurile peste nordul Carpaţilor Orientali unde ar putea să lase şi câte o ploaie slabă. La munte, aşadar, joi, precipitaţiile lipsesc, în schimb rafalele de vânt sunt cât se poate de neplăcute, atingând şi depăşind chiar 100 de km pe oră, dar pe un fond termic agreabil, cu maxime în creştere faţă de ieri. Ocaziile de a mai pune schiuri în picioare sunt din ce în ce mai puţine. De altfel, singurele pârtii pe care mai este zăpadă sunt cele de la Vârfu Omu şi cele de la Bâlea Lac, unde stratul încă măsoară 111-114 centimetri.

Cerul este aproape fără pată de nori în interiorul arcului carpatic joi şi doar prin nord sunt şanse să dea o ploaie. Maximele cresc însă nesperat de mult, la valori de la 14 grade în Cluj la 15-16 în Oradea, Sibiu şi Timişoara, valori cu 3-4 grade mai mari decât ieri. Şi în sud soarele tronează peste regiune, iar temperaturile cresc şi aici vertiginos. Se vor bucura, aşadar, de 17 grade locuitorii din Craiova şi Călăraşi, ca şi cei din Piteşti, iar în Drobeta Turnu Severin şi Buzău maxima va aduce chiar 18 grade.

Vremea e frumoasă şi în Dobrogea, cu mult soare şi maxime cât se poate de plăcute, de 14 grade pe litoral şi 17 în zona continentală. Aici însă vântul este destul de alert, aşa că temperaturile vor părea o idee mai mici decât sunt în realitate. Şi în Moldova tot vântul ţine în frâu temperaturile. Dar oricum e cald aici mai ales în sud, unde cerul e aproape senin. Maximele vor fi azi în regiune de la 15 grade în Iaşi şi Suceava la 17-18 grade în Galaţi şi Bacău.

Tot frumos este şi vineri, ba chiar temperaturile cresc faţă de joi, aşa că amiaza ne va aduce de la 11-12 grade în estul Transilvaniei până la 20, dacă nu chiar 21 în sudul ţării. În plus, abia spre seară, vineri sunt şanse ca norii să se mai înmulţească şi să acopere treptat cerul în nordul şi nordvestul ţării dar numai după lăsarea nopţii sunt şanse de ploaie, iar vântul nu rămâne decât la munte ceva mai intens.

Bucureştenii au parte vineri de cer senin, vânt cel mult moderat, câţiva nori inofensivi şi nu mai puţin de 19-20 de grade la prânz.

Weekendul începe tot cu vreme caldă în cea mai mare parte a ţării, cu vârfuri termice şi de 22 de grade în sudul ţării şi Lunca Dunării, dar în nordul extrem al Moldovei mercurul nu va mai trece de 10-11 grade. Norii se vor aduna în vest, centru şi nord, unde ploile se pornesc pe arii extinse, ba chiar la munte peste noapte revin ninsorile, e drept, slabe, în Carpaţii Orientali şi, posbil, nordul Moldovei.

În Capitală, ziua de sâmbătă ne va aduce o vreme de început de mai, cu 21-22 de grade la amiază, cu nori cât să-i numeri pe degete şi vânt cel mult moderat.


Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu