vineri, 25 martie 2011

CCR a decis că Legea de modificare a Codului Muncii este constituţională

Birou Notarial Bucuresti


Codul Muncii este constituţional, au decis judecătorii CCR Codul Muncii este constituţional, au decis judecătorii CCR / FOTO: romanialibera.ro

Decizia a fost luată de judecătorii Curţii Constituţionale a Româneii (CCR) cu majoritate de voturi.
Astfel, în urma deciziei de miercuri a Curţii Constituţionale, Legea de modificare a Codului Muncii urmează să meargă la promulgare.

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au dezbătut miercuri sesizarea depusă săptămâna trecută de parlamentari ai PSD, PNL şi PC privind modificările aduse Codului Muncii, asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.

112 parlamentari PSD, PNL si PC au depus pe 17 martie la CCR sesizarea cu privire la neconstituţionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii, potrivit unui comunicat semnat de liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

În sesizarea formulată, parlamentarii semnatari critică modul în care Guvernul României a înţeles să îşi angajeze din nou răspunderea în mod abuziv, deoarece această modalitate de legiferare reprezintă, într-o ordine firească a mecanismelor statului de drept, o excepţie, prin aceasta procedura evitand dezbaterea parlamentara, se arată în document.

Pe fond, textul sesizarii se refera la neconstitutionalitatea vizavi de articolele din Constitutia Romaniei referitoare la dreptul muncii, dreptul la odihna si dreptul de a avea un trai decent. Semnatarii sesizării solicită Curţii Constitutionale să constate neconstituţionalitatea întregului text al Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

Moţiunea de cenzură împotriva Codului Muncii a fost respinsă pe 16 martie, întrunind 212 voturi "pentru", patru "împotrivă", în timp ce două voturi au fost anulate.

Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe modificările aduse Codului Muncii pe 8 martie.


Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu