duminică, 27 martie 2011

Cine ar trebui să se teamă de contractele pe termen determinat? Vezi reacţia băncilor

birou notarial


Băncile evită să dea credite pentru cei care lucrează cu contracte de muncă pe termen determinat Băncile evită să dea credite pentru cei care lucrează cu contracte de muncă pe termen determinat / FOTO: RTV

Prelungirea perioadei pentru care pot fi încheiate contractele tem­porare de muncă în România, de la doi la trei ani, a fost una dintre cele mai contestate măsuri introduse în actualul Cod al Muncii. Apărătorii acestei forme de muncă vorbesc de mobilitate şi salarii mari.Potrivit unei mari firme de recrutare, cel mai mare salariu al unui angajat temporar din Romania este de 10.000 de euro pe lună.

Partea proastă a acestor contracte: băncile evită să dea credite pentru cei care lucrează cu astfel de forme. Asta susţin brokerii de credite. Potrivit sitelului manager.ro, Bancpost a anunţat ca le va cere mai multe documente la acordarea unui credit persoanelor care au contracte de munca pe perioadă determinata. BCR şi BRD nu intenţionează pentru moment să modifice normele de creditare. Şi la RBS România lucrurile răman în mare parte neschimbate. Excepţie fac creditele ipotecare, unde trebuie ca acel contract de muncă să fi fost reînnoit cel puţin o dată. Potrivit presei, Volksbank lucreaza la normele de creditare pentru persoanele fizice, după ce noul Cod al Muncii a trecut de Parlament.

La ora actuală, România este ultima ţară din UE în ceea ce priveşte numărul contractelor pe perioadă determinată . Doar 1% din totalul contractelor de muncă sunt pe termen determinat faţă de media UE de 13,6%. Campioanele Europei la numărul de contracte de muncă pe perioadă determinată suunt Polonia (26,5%), Spania (25,4%) şi Portugalia (22%).


Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu