sâmbătă, 26 martie 2011

Google sărbătoreşte 137 de ani de la naşterea lui Houdini cu un logo special

birou notarial


Logo special Google în omagiul lui Houdini Logo special Google în omagiul lui Houdini

Iluzionistul Harry Houdini, născut pe data de 24 martie 1874, la Budapesta, a fost una dintre figurile legendare ale magiei. Numele lui era asociat întotdeauna cu întâmplări ieşite din comun, eliberări spectaculoase şi cascadorii care sfidau moartea. Numele său real era Erik Weisz.

El reuşea să scape din închisoare, de cătuşe, lanţuri, frânghii şi cămăşi de forţă, în timp ce atârna de o frânghie în faţa audienţei. În fiecare oraş, Houdini ruga poliţia locală să îi pună cătuşe şi să îl bage la închisoare.

Una dintre cele mai cunoscute iluzii realizate de Houdini a fost realizată pe hipodromul din Londra, unde a reuşit să facă să "dispară" un elefant împreună cu dresorul său de pe scena sub care se afla o piscină.

Houdini a jucat în mai multe filme, primul dintre ele fiind în 1906 - "Houdini îl învinge pe Hacksenschmidt".

Houdini a devenit cel mai bine plătit artist american şi în insulele britanice. În 1920, după decesul mamei sale, Houdini şi-a canalizat întreaga energie în incercarea sa de a demasca falşii clarvăzători sau mediumi. Vasta sa experienţă în ceea ce priveşte numerele de magie i-a permis să demaşte mulţi escroci care reuşiseră să păcălească până atunci oameni de ştiinţă şi cercetători renumiţi. Mai mult decât atât, el a fost un membru al comitetului American Ştiinţific care oferea un premiu în bani oricărui medium care îşi putea demonstra clar abilităţile paranormale.

Harry Houdini a murit de peritonită în urma rupturii apendicelui pe 31 octombrie 1926, la 52 de ani.



Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu