duminică, 27 martie 2011

Manifestaţii în Bulgaria împotriva creşterii preţului la carburanţi

birou notarial

Manifestaţii în Bulgaria împotriva creşterii preţului la carburanţi Manifestaţii în Bulgaria împotriva creşterii preţului la carburanţi
Demonstranţii s-au adunat la ora locală 13.00, iar şoferii au blocat cu automobilele, timp de o oră, intersecţiile principale din mai multe oraşe bulgare. Ei cer ca benzina să nu coste mai mult de 2 leva pe litru (circa 1 euro), iar gazul propan să fie maxim 1 leva (0,5 euro).
Astfel de proteste au avut loc duminică la Sofia, Burgas, Varna, Plovdiv şi numeroase alte localităţi bulgare.
"Nu este clar cum sunt formate preţurile la carburanţi pe baza salariului mediu din Bulgaria. Chiar şi premierul Boiko Borisov nu îndrăzneşte să se pună cu aceşti monopolişti", a declarat un protestatat la Radio Darik. El a adăugat că protestează, fiindcă statul nu face nimic în privinţa preţului caburanţilor.
Manifestanţii insistă ca toate partidele politice din ţară să ia măsuri urgente pentru a domoli preţurile şi a le readuce la un nivel "rezonabil" prin reducerea profiturilor companiei Lukoil Bulgaria, proprietara singurei rafinării petroliere a ţării, aflate la Burgas.
La Sofia, celor 1.000 de şoferi li s-au adăugat şi cetăţeni, care s-au strâns pe un pod pentru a marca în mod simbolic că îi sprijină pe automobilişti. Circa 700-800 de automobilişti s-au adunat şi la Plovdiv. La Varna, protestul a început în claxoanele a circa 1.000 de maşini, cărora li s-au alăturat 30 de motociclişti. La Blagoevgrad s-au adunat 100 de automobilişti. Ei intenţionau să iasă pe autostrada către Grecia şi să ruleze cu viteză mică.
Un protest similar a fost organizat şi în urmă cu două săptămâni.
Guvernul şi compania Lukoil au semnat săptămâna trecută un acord pentru a îngheţa preţul la pompă al benzinei şi motorinei timp de o lună, dar compania rusă a crescut preţurile pentru vânzările en gors, întrucât unele benzinării care nu sunt deţinute de LukOil nu au aderat la acord.
Birou Notarial Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu