miercuri, 27 aprilie 2011

Vezi cum recunoşti un ou proaspăt

birou notarial


Oul conţine cele mai bune proteine alimentare Oul conţine cele mai bune proteine alimentare / FOTO: jasonbetter.com

Cum recunoşti un ou proaspăt? Un ou proaspat înseamnă că menţine încă viabil fătul, viitorul pui, aşadar el trebuie să comunice cu mediul, potrivit kudika.ro. Prin urmare trebuie ca în coaja de ouă porii să fie încă prezenţi, ca atare coaja va fi uşor transparentă şi rugoasă. Atunci când coaja devine strălucitoare, oul este vechi.

Oul conţine cele mai bune proteine alimentare, motiv pentru care au fost numite proteine de clasa I şi ele se folosesc ca etalon pentru stabilirea calităţii proteinelor din orice alt aliment. Este recomandat să consumaţi gălbenusul crud (cu lapte de exemplu), fie "ochi", dar fără să se prepare termic şi gălbenuşul.

Ultimele studii au demonstrat că oul nu are un conţinut ridicat de colesterol, însă poate favoriza producerea colesterolului de către ficat. Aşadar se recomandă să nu consumaţi mai mult de 2-3 ouă pe săptămână.

Atunci cand achiziţionaţi ouă din magazin trebuie să fiţi atenţi la cifra 3. Cifra 3 este "cea mai rea". Aceasta specifică faptul că găinile de la care provin respectivele ouă au fost crescute în baterii.

Se recomandă să nu consumaţi oul prăjit, ci fiert sau preparat în teflon, astfel încât să îi păstraţi gălbenuşul "moale". Oul este foarte hrănitor. Un singur ou poate suplini necesarul de proteine şi calorii pentru o masă. Fiind însă foarte proteic, poate fi alergen pentru copiii foarte mici sau pentru cei cu fond atopic care pot dezvolta urticarie.


Birou Notarial Bucuresti



Baloane


Oul conţine cele mai bune proteine alimentare Oul conţine cele mai bune proteine alimentare / FOTO: jasonbetter.com

Cum recunoşti un ou proaspăt? Un ou proaspat înseamnă că menţine încă viabil fătul, viitorul pui, aşadar el trebuie să comunice cu mediul, potrivit kudika.ro. Prin urmare trebuie ca în coaja de ouă porii să fie încă prezenţi, ca atare coaja va fi uşor transparentă şi rugoasă. Atunci când coaja devine strălucitoare, oul este vechi.

Oul conţine cele mai bune proteine alimentare, motiv pentru care au fost numite proteine de clasa I şi ele se folosesc ca etalon pentru stabilirea calităţii proteinelor din orice alt aliment. Este recomandat să consumaţi gălbenusul crud (cu lapte de exemplu), fie "ochi", dar fără să se prepare termic şi gălbenuşul.

Ultimele studii au demonstrat că oul nu are un conţinut ridicat de colesterol, însă poate favoriza producerea colesterolului de către ficat. Aşadar se recomandă să nu consumaţi mai mult de 2-3 ouă pe săptămână.

Atunci cand achiziţionaţi ouă din magazin trebuie să fiţi atenţi la cifra 3. Cifra 3 este "cea mai rea". Aceasta specifică faptul că găinile de la care provin respectivele ouă au fost crescute în baterii.

Se recomandă să nu consumaţi oul prăjit, ci fiert sau preparat în teflon, astfel încât să îi păstraţi gălbenuşul "moale". Oul este foarte hrănitor. Un singur ou poate suplini necesarul de proteine şi calorii pentru o masă. Fiind însă foarte proteic, poate fi alergen pentru copiii foarte mici sau pentru cei cu fond atopic care pot dezvolta urticarie.


Baloane

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu